Interaktionsdesigner

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Jag är interaktionsdesigner i grund och botten.
När jag utbildade mig handlade det kanske mer om det rena gränssnittet snarare än funktionaliteten, men nuförtiden är de två nästan samma sak (röstgränssnitt är ett utmärkt exempel på detta), vilket gör det så mycket mer spännande.

Men också svårare: Interaktionsdesign är inte längre ett senare steg i en produktutvecklingsfas. Det är mer eller mindre produktutvecklingen, åtminstone vad avser själva paketeringen gentemot användarna.

Hur jag ser på interaktionsdesign kan enklast sammanfattas med vad andra sagt:

  • Percieved affordances
  • Don’t make me think

Eftersom jag spelat bas i många år så ser jag ju såklart många likheter med en bra basist och interaktionsdesign. Det är bara den dåliga du lägger märke till.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]